torsdag den 2. april 2015

Oreo Cheesecake. MUUUUUUMS!!

Sidste måned var jeg på Bertels salon med min bedste veninde.
For dem der ikke kender dette sted, er det en fin lille "cafe" med et lækkert udvalg af cheesecakes, i forskellige variationer.
Siden da, har jeg hungret efter at prøve dem selv.
Her er min version af den lækre oreo cheesecake. MUUUUUMS!


Ingredienser:

Fyldet

680 gr flødeost
225 gr sukker
6 æg
1 spsk vanille
85 gr creme fraiche
10-12 oreos


Bunden

30 oreos (kun kiksen)
4 spsk smeltet smør


Oreo-topping:

Fyldet fra de 30 oreos
2 pk flødeost
250 ml fløde
100 gr flormelis
1 tsk ren vanille (ikke vanillesukker)


How to:

Opvarm ovnen til 165 grader, alm varme.
Smør en springform på ca. 24 cm i diameter.

Adskil kiks og fyld fra de 30 oreos, i 2 separate skåle.
Knus kiksene, enten i foodprocessor eller i pose.
Bland de 4 spsk smør i kiksene, og fyld formen, helt ud i kanterne.

Bland alle ingredienser til fyldet (undtagen oreo), og pisk det hele sammen med piskeris.
Knæk oreo-kiksene i stykker, og kom dem i fyldet.
Hæld det hele oven på bunden, og bag midt i ovnen i ca 60-70 minutter, eller til midten af kagen stadig er lettere våd.
Lad derefter kagen køle af i ca 1 time, eller til den er stue-temperatur.

Nu kommer turen til oreo-toppingen.
Pisk fyldet fra de 30 oreos, med resten af ingredienserne.
Smag evt. til med mere flormelis, og pisk det tykt og luftigt.
Kom fyldet oven på den afkølede cheesecake, og smør det pænt ud.
Sprøjt evt. fine mønstre oven på, med evt. resterende topping.

Lad kagen stå i køleskabet natten over, så den har tid til at sætte sig.

Inden servering, pyntes kagen evt. med hele oreos, frisk frugt, bær eller lign.

Velbekomme!





Ingen kommentarer:

Send en kommentar