lørdag den 7. juli 2012

Gateau Marcel

Mmmmmm.
Går i kage mode igen.... Eftersom jeg måtte aflyse min "mødregruppe", havde jeg jo ting til overs til verdens bedste chokolade kage/ dessert, og ikke mindst NEMMESTE!!!
Gateau Marcel! MUMS!

Her er den, plus lidt bonus info:


Gâteau Marcel  – bare navnet får min mund til at løbe i vand. Denne kage stammer fra den berømte franske kok Michel Michaud og er gennem årene blevet noget af en klassiker.
Info: Michel Michaud, f. 1946, fransk-dansk kok og restauratør. Han har bl.a. været køkkenchef ved Falsled Kro, Kong Hans Kælder og Søllerød Kro. Han fik tildelt en stjerne i Guide Michelin, da han drev sin egen restaurant i byen Condom, Frankrig, og ved Søllerød Kro opnåede han en stjerne i 1987. Fra 1993 drev han restaurant Marie Louise i Odense, men rykkede 2004 videre til Ruths Hotel i Skagen. Michaud har ved sit virke bragt et internationalt kvalitetsniveau ind i dansk køkkenkultur. Han har bl.a. udgivet Mine livretter (2000). Kilde: Gyldendals den store danske
Gâteau Marcel kan beskrives som en semibagt chokolade mousse, idet dejen skal deles op i 2, hvoraf den ene halvdel skal bages, og det anden skal smøres på toppen af den bagte del.
Det er ikke en kage man bare spiser i flæng, men den bør nydes i selskab med enten en sorbet eller marinerede bær.

Opskrift:

Ca. 12-14 personer.

Forberedes dagen før

  • 1/2 polynesisk vaniljestang.
  • 200 g sukker.
  • 250 g mørk chokolade 64 % (kan evt laves med lys, da smagen bliver meget kraftig)
  • 200 g smør
  • 210 g past. æggehvider
  • 140 g past. æggeblommer
  • 2 spsk hvedemel
  • Lidt smags neutral olie (til formen - fx majsolie)
  • Lidt kakao til drys.
Desuden
1 springform af ca. 24 cm i diameter
Friske bær og/eller god vanilje is.


Fremgangsmåde:


Begynd med at fore en springform med bagepapir på både bund og sider. pensl med lidt smagsneutral olie, før du lægger papiret i. 
Klip en cirkel i bagepapir til bunden og én lang strimmel til siden, så undgår du folder.
Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud med en lille kniv.
Mas så kornene sammen med en anelse af sukkeret med kniven, så kornene skilles ad.
Hak chokoladen fint og smelt den sammen med smørret ved meget svag varme.
Pisk sukker, vaniljesukker og alle æggene (både blommer og hvider) i en skål til en tyk æggesnaps med en håndmikser eller lign.
Vend forsigtigt æggesnapsen og chokoladesmørret sammen til en ensartet dej.
Del nu dejen i to.
Ned i den ene del, sigter du de 2 spsk. fulde mel og vender dem forsigtigt i massen.
Fyld denne dej i den forede springform.
Bag bunden i ovnen ved 165 grader, til den giver efter for let tryk - ca. 30-35 minutter.
Afkøl bunden kort i fryseren. Lad den blive i formen.
Fyld nu den resterende 'dej' oven på bunden som creme.
Stil dejen i køleskabet til næste dag.
Skær kagen ud med en skarp kniv, der kort er dyppet i kogende vand, og server den med dine yndlings Vanilje is og bær, eller bare en af delene!

(kilde: Mette Blomsterberg)


Variation.

Kom evt. saften fra 1 appelsin i gryden med den smeltende chokolade, og tilsæt en halv teskefuld mere mel
eller udskift den mørke chokolade med en lysere eller hvid chokolade. 

Billedspam:






















Og så da også lige et billede af S i kage trance!!! he he.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar