torsdag den 25. oktober 2012

Spiderman fødselsdagskage

Min dejlige søn Sean blev 3 år, og det skulle selvfølgelig fejres med kage og hele familien kom til mad og kage, efter turen i børnehave!

Han har inden for de seneste mdr, blevet helt vild med Spiderman, så sådan en kage, lavede jeg da selvfølgelig til ham! <3











Kagen er med Lys Chokolade Ganache og smurt op med 7 minute frosting!

7 minute frosting

Indgredienser:

  • 1 1/2 Past æggehvide
  • 200 gr sukker/melis
  • 1 spsk gylden sirup
  • 1/4 dl vand
  • 1/4 citronsaft
  • 1 tsk vanilie ekstrakt
Fremgangsmåde:

Bland alle indgredienser i en skål.
Sæt skålen over varmt vandbad, og pisk på fuld styrke i 7 minutter.
Tag skålen af varmen, og kom den i isbad, og pisk, indtil den er kølet helt af, og så stiv at du kan holde den over hovedet, uden at det falder ned på dig!


Citron muffins opskrift

Indgredienser:
  • 1 usprøjtet citron
  • 175 gr mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 100 gr smør/margerine
  • 100 gr sukker
  • 2 æg

Fremgangsmåde:

Riv kun det gule skal af citronen!
Skær den derefter over og pres saften ud.
Sigt mel og bagepulver i en anden skål. Tilsæt resten, inkl cirton og skal og rør sammen.
Fyld i forme, og bag i 12-15 min ved 200 grader!

Spiderman Muffins

Sean blev 3 år, og det skulle selvfølgelig fejres i Børnehaven!
Heldigvis, har vi en 1 sød ting politik pr barn, så drømmen kunne realiseres!

Det er Citronmuffins med blå farve og 7 minute frosting på toppen!
Hovederne er af marcipan!






søndag den 14. oktober 2012

Chokolade mousse (ganache)

Indgredienser:

1/2 ltr fløde
100 gr chokolade (hvid, lys eller mørk)

Evt. ekstra sukker og appelsin, alt efter hvor kraftig den skal være!

How to:

Kom fløden i en gryde, og smelt chokoladen imens den opvarmes.
Kom evt. det ekstra sukker og/eller appelsinen i, hvis du bruger en meget kraftig chokolade, eks. 74%.
Stil den på køl, natten over, eller til den er helt nedkølet!

Pisk den stiv, evt. med noget smeltet husblas, og kom den på kagen.

Rom creme

Indgredienser:

100 gr brun farin
100 gr mandler
100 gr smør
2 ægge blommer
1/2 dl mørk rom

How to:

Smut mandlerne ved at lægge dem i blød i kogende vand, i et par minutter.
Hak dem i passende str. (efter behov og lyst)
Pisk det hele sammen, og smag til med evt mere sukker eller rom!

HUSK, denne opskrift er kun vejledende!

Efterårs bryllupskager!


Daniel havde nok at se til med al maden, så måtte ty til hjælp!

Indeholder:
Lyse kage bunde.
Rønnebærsirup
Grand Marnier
Rom creme
Mørk chokolade mousse

 Pyntet med choko smørcreme og fondant, samt marcipan/fondant figurer og guld flager.